Úterý, 16.červenec 2024
 
Hlavní menu
Aktuality
ČNS
Regionální svazy ČNS
Dokumenty
Reprezentace ČR
Mezinárodní soutěže
Pohárové soutěže
Mistrovství ČR
Ligové soutěže
Trenéři a rozhodčí
Mládež
Individuality
Historie
Projekty
Mediální servis
Prodejna
Chci hrát nohejbal
Chci pomoci nohejbalu
Pořádáme turnaj
Úrazové pojištění
Nejnovější obsah
Nově vloženo:
10.03. Pohár ČNS žen 2016
03.03. Mistrovství 2016 ČR
18.01. Mládež 2015-2017 ČOV
05.01. Pohár ČNS dorostu 2016
Naposledy upraveno:
06.10. ONS Náchod
10.09. KNS Zlín
10.06. KNS Hradec Králové
10.04. ONS České Budějovice
31.07. Ponožky ELWE s vlaječkou
22.05. Mistrovství 1981 ČSR
22.05. Mistrovství 1985 ČSR
Přihlášení





Zapomenuté heslo?
Kdo tu je ?
Právě zde jsou
Hosté : 49

Zpravodajství z nohejbalu a diskuse

MČR trojic mužů - Karlovy Vary obhájily Tisk

V sekci Mistrovství ČR jsou výsledky víkendových MČR, ve fotogalerii také fotky z těchto akcí.

Jubilejní čtyřicátý ročník Mistrovství ČR trojic mužů v nohejbalu, hraném v Karlových Varech, udělal radost zejména domácím příznivcům. Titul z nejstarší oficiální nohejbalové soutěže totiž ukořistila první trojice karlovarského Liaporu ve složení Jan Vanke, Karel Bláha, Michal Kokštein.

Vítězná trojice sice postoupila ze základní skupiny až ze druhého místa, ve čtvrtfinále ale zdolala Břve a v semifinále oplatila Šacungu porážku ze skupiny. Finále s Modřicemi už bylo jasnou záležitostí staronového českého šampióna této disciplíny.

„Ráno nic nenasvědčovalo tomu, že bychom mohli obhájit. Karel Bláha byl ještě u doktora s kolenem, tahali mu z něj vodu. Počasí také nevypadalo dobře. Ve skupině jsme se ještě hledali a v play-off už se to rozjelo. Nakopl nás zápas se Břvemi, měli jsme z nepříjemného Makary obavy, ale bylo to naštěstí jednoznačné. Na semifinále se Šacungem jsme se tentokrát připravili lépe, než ve skupině. Bylo to nejtěžší utkání, hlavně pro Honzu Vankeho, který hrál na netypickém postu polaře a na útok musel vbíhat. Ve finále se nám podařil razantní nástup do obou setů a než se modřičtí rozkoukali, byl konec. Nemuseli jsme ani dělat tolik bodů, protože nám výborně pracoval Bláha na bloku a obrana také fungovala, navíc soupeř dost kazil. Proto to bylo v klidu. Přeci jen je však obhajoba těžší, a tak se oslavovalo bouřlivě“ popsal bláznivý den s dobrým koncem tvůrce hry vítězné sestavy Michal Kokštein.

Celek z Modřic si cestu do finále proklestil přes vítězství ve skupině, těsnou výhru v oddílovém derby ve čtvrtfinále i pohodový výkon v semifinále s Čelákovicemi. Ve finálové konfrontaci dvou blokařů se modřický Kop přesvědčil, že jeho devětatřicetiletý rival Bláha rozhodně do starého železa nepatří.

„Ve čtvrtfinále s naším béčkem jsme měli štěstí, za 8:9 ve třetím setu Kuba Pospíšil dal míč zadarmo hlavou do sítě a pak Míša Plachý zkazil. V semifinále to bylo jednoznačné, pohlídali jsme si to. Ve finále na nás varští vlítli, úplně nás spláchli. My jsme téměř neudělali bod. Ve druhém setu jsme znovu měli tragický začátek, byli jsme na tom po prvním setu dost psychicky špatně. Když jsme pak stáhli na hratelný rozdíl, obrátilo se k nám štěstí zády, nevyšlo nám několik jindy jasných útoků a náskok už si Vary ohlídaly. Jejich výhra byla suverénní a zasloužená. Oba smečaři Honza Vanke i Karel Bláha podle mého podali dnes jeden z vůbec nejlepších výkonů“ vysekl poklonu vítězům Pavel Kop.

Předčasným finále byl titulován semifinálový duel mezi vítěznou domácí sestavou a bronzovým benešovským Šacungem.

"Semifinále s Vary bylo klíčové. Poté, co jsme je zdolali ve skupině, jsme si věřili i podruhé. První set jsme vedli, pak nám totálně odešel útok a prohráli jsme. Druhý set to bylo naopak. Ve třetím jsme prohrávali, po snížení přišla moje žlutá karta za protesty a bylo zle. Hrálo se nám dnes spolu dobře, fungovala hlavně mezihra. V zápase o třetí místo je vždy těžké se po porážce motivovat, ale naštěstí se to povedlo. Předstartovní cíl jsme sice splnili, ale asi všichni cítíme, že bylo na víc" bylo cítit zklamání ze slov smečaře Jiřího Doubravy.

MČR trojic mužů - konečné pořadí:

1. Liapor Karlovy Vary „A“ - Vanke, Bláha, Kokštein

2. Sokol Exmost Modřice „A“ - Kop, Pelikán, Skřejpek

3. Šacung VHS Benešov „B“ - Doubrava, Holub, Stejskal

4. Spartak Čelákovice - Spilka, Doucek, Flekač

 
< Předch.   Další >
Partneři ČNS
BOTAS
GALA
ALEA
Triko4U
 tvcom
POKORNÝ - SÍTĚ
 

Top!