Úterý, 16.červenec 2024
 
Hlavní menu
Aktuality
ČNS
Regionální svazy ČNS
Dokumenty
Reprezentace ČR
Mezinárodní soutěže
Pohárové soutěže
Mistrovství ČR
Ligové soutěže
Trenéři a rozhodčí
Mládež
Individuality
Historie
Projekty
Mediální servis
Prodejna
Chci hrát nohejbal
Chci pomoci nohejbalu
Pořádáme turnaj
Úrazové pojištění
Nejnovější obsah
Nově vloženo:
10.03. Pohár ČNS žen 2016
03.03. Mistrovství 2016 ČR
18.01. Mládež 2015-2017 ČOV
05.01. Pohár ČNS dorostu 2016
Naposledy upraveno:
06.10. ONS Náchod
10.09. KNS Zlín
10.06. KNS Hradec Králové
10.04. ONS České Budějovice
31.07. Ponožky ELWE s vlaječkou
22.05. Mistrovství 1981 ČSR
22.05. Mistrovství 1985 ČSR
Přihlášení





Zapomenuté heslo?
Kdo tu je ?
Právě zde jsou
Hosté : 47

Zpravodajství z nohejbalu a diskuse

Košické double v Benešově Tisk

Celkovým vítězem seriálu Evropského poháru mužů se stal celek DPMK Košice, před Liaporem K. Vary a Šacungem VHS Benešov.

V sobotu 22.3. vyvrcholil turnajem ITD Cup ve středočeském Benešově 1. ročník seriálu Evropského poháru mužů. A nesl se ve znamení košického double.

Svůj třetí start na benešovském turnaji totiž proměnili ve třetí vítězství slovenští hráči z Košic. Bez polařského esa Martina Peruna, jehož zdatně nahradil další reprezentant Milan Ižol, košická trojice procházela turnajem bez většího zaváhání a ztráty setu, až do finále. Tam ji ale v prvém setu zaskočil modřický tým, Košice ale kontrovaly a pozvedly vítěznou trofej.

„Tentokrát jsme měli trochu před turnajem obavy, protože jsme poprvé nejeli v nejsilnějším složení. Mě a bratra Martina zkosila viróza a měli jsme vysokou horečku. Já se z toho částečně vylízal, Martinovi se to nepodařilo. Musel ho tedy nahradit mladý Milan Ižol. Navíc díky porážce na minulém pohárovém turnaji v Litomyšli se na jediný bod od nás dotáhly Karlovy Vary. Proto naším hlavním cílem v Benešově bylo porazit Vary a vyhrát celý Evropský pohár. Dopadlo to naštěstí dobře, protože Vary padly nečekaně už ve čtvrtfinále a my tak své zápasy v play-off mohli hrát bez stresu. To nám pak pomohlo psychicky a hrálo se nám v pohodě. Ve čtvrtfinále i semifinále to nebylo tak těžké, jak jsme čekali, překvapily mě však Modřice, ve finále jsem je nečekal. Dnes ale modřičtí hráli dobrý nohejbal a ve finále nás potrápili. Třetí set jsme ale zvládli a vyhráli, myslím si zaslouženě. Důležité bylo, že Milan dokázal na nahrávce a v poli zastoupit bratra“ zhodnotil dvojitý triumf nejzkušenější muž košické sestavy Patrik Perun.

První modřická formace ztratila během turnaje setů čtyři, z toho jeden v základní skupině, další pak v semifinále se Šacungem. Ve finále byla rovnocenným soupeřem. Souboj poražených semifinalistů o bronz zvládl lépe Šacung, který zdolal krajského rivala ze Břví.

Jediné oddílové derby dne nabídl čtvrtfinálový souboj břevských trojic, kde béčko zdolalo áčko. Velmi dobrým výkonem se prezentoval extraligový nováček z Janovic nad Úhlavou. Naopak nevedlo se dalším celkům, od kterých se čekalo více. KAC Košice (Galus, Danko, Ňaršanský) uhrál ve čtyřech zápasech základní skupiny pouze dva sety, béčko karlovarského Liaporu (Kubát, Bíbr, Vopálenský) dokonce žádný. Závěrečné boje sledovalo 210 diváků.

Nohejbalové bitvy dvou desítek týmů kromě diváků a kamer České televize sledoval i krajský hejtman Ing. Petr Bendl. „Nohejbal je tradičním sportem, který má zejména v České republice silnou základnu. A poslední roky Středočeský kraj patří k těm krajům s největším počtem týmů, včetně ligových. Věřím, že se dnes alespoň jedna středočeská sestava prosadí do bojů o medaile“ řekl. Jeho přání bylo vyslyšeno, o bronz se utkaly dva středočeské týmy.

Čtvrtfinále:

DPMK Košice - Šacung VHS Benešov "A": 2:0 (10:4, 10:8)

Sokol Břve "B" - Sokol Břve "A": 2:0 (10:8, 10:9)

Sokol SDS Exmost Modřice "A" - Liapor K. Vary "A": 2:0 (10:6, 10:8)

Šacung VHS Benešov "B" - NK Janovice: 2:0 (10:8, 10:9)

Semifinále:

DPMK Košice - Sokol Břve "B": 2:0 (10:6, 10:7)

Sokol SDS Exmost Modřice "A" - Šacung VHS Benešov "B": 2:1 (10:4, 9:10, 10:7)

o 3.místo:

Šacung VHS Benešov "B" - Sokol Břve "B": 2:0 (10:5, 10:6)

Finále:

DPMK Košice - Sokol SDS Exmost Modřice "A": 2:1 (9:10, 10:7, 10:7)

Konečné pořadí a sestavy:

viz obrázkové tlačítko Evropský pohár

 

Rozuzlení očekávaného duelu Košice - Vary v celkovém hodnocení evropského pohárového seriálu padlo už ve čtvrtfinále, kde tým z lázeňského města podlehl pozdějšímu finalistovi z Modřic a košický celek tak už mohl hrát bez nervů. Z celkového triumfu se Košice radují zaslouženě, jejich sestava vyhrála tři ze čtyř pohárových akcí (Benešov, Přerov, Košice). Karlovy Vary skončily druhé a zároveň se staly nejlepším českým týmem v soutěži, jejich pozice už v Benešově nemohla být ohrožena. Bronz pak udržel domácí Šacung před dotírajícími Modřicemi.

Konečné pořadí seriálu:

viz obrázkové tlačítko Evropský pohár

 

 
< Předch.   Další >
Partneři ČNS
BOTAS
GALA
ALEA
Triko4U
 tvcom
POKORNÝ - SÍTĚ
 

Top!