Úterý, 16.červenec 2024
 
Hlavní menu
Aktuality
ČNS
Regionální svazy ČNS
Dokumenty
Reprezentace ČR
Mezinárodní soutěže
Pohárové soutěže
Mistrovství ČR
Ligové soutěže
Trenéři a rozhodčí
Mládež
Individuality
Historie
Projekty
Mediální servis
Prodejna
Chci hrát nohejbal
Chci pomoci nohejbalu
Pořádáme turnaj
Úrazové pojištění
Nejnovější obsah
Nově vloženo:
10.03. Pohár ČNS žen 2016
03.03. Mistrovství 2016 ČR
18.01. Mládež 2015-2017 ČOV
05.01. Pohár ČNS dorostu 2016
Naposledy upraveno:
06.10. ONS Náchod
10.09. KNS Zlín
10.06. KNS Hradec Králové
10.04. ONS České Budějovice
31.07. Ponožky ELWE s vlaječkou
22.05. Mistrovství 1981 ČSR
22.05. Mistrovství 1985 ČSR
Přihlášení





Zapomenuté heslo?
Kdo tu je ?
Právě zde jsou
Hosté : 124

Zpravodajství z nohejbalu a diskuse

WITTE EXTRALIGA ME ME Prodejna

Česko na 5.MSJŽ obhájilo vítězství v hodnocení národů Tisk

Dvě zlaté a čtyři stříbrné medaile získala ČR na MS šampionátu juniorů a žen v Přerově. Fotky.

V pořadí pátý světový šampionát juniorů a žen rozhodl o tom, že tituly mistrů světa putují celkem do čtyř zemí. Nejúspěšnějším účastníkem se znovu stala pořádající země, která získala celkem dvě zlaté a čtyři stříbrné medaile. Nižší počet stříbrných medailí přisoudil druhé místo věčnému rivalu ze Slovenska, třetí Rumunsko a čtvrté Maďarsko se mohou pochlubit ziskem jedné zlaté medaile.
V kategorii žen první hraná disciplína jednotlivců svedla ve finálovém boji spolu obhájkyni titulu Vokáčovou s ambiciózní Maďarkou Lepsenyiovou. Srdnatě bojující a nedoléčená Vokáčová při cestě do finále dokázala premiérově zdolat dvojnásobnou mistryni této disciplínu Rumunku Paunu, ve finále ale na stejným defenzivním stylem hrající Maďarku už nestačila, byť výsledek byl těsný, 0:2 (8:11, 9:11). Rumunka si náladu spravila pohodovou výhrou 2:0 (11:7, 11:1) nad Slovenkou v souboji o bronz.
V disciplíně dvojic se ve finálovém souboji se Slovenkami české dvojici Vrtišková, Majerová (Kobylková) nedařilo a prvý set vyzněl jasně pro slovenské duo Peruňská, Beďová (Šareková). Zlepšený výkon ve druhém setu dovedl set až do prodloužení, obě české hráčky však v koncovce setu školácky zachybovaly na rozehrávce lehkého útoku soupeře a na nahrávce a i tento set ztratily. Po výsledku 2:0 (11:6, 13:11) se tak radovaly slovenské hráčky, které ještě nikdy tuto disciplínu neztratily. Souboj o bronz nabídl velké drama v podání Maďarska a Rumunska, které nakonec až v prodloužení obou setů zvítězilo 2:0 (12:10, 14:12).
Ve finále disciplíny trojic ze sebe česká trojice Vrtišková, Majerová, Vokáčová (Möglichová, Chuchlová) shodila nervozitu a se Slovenkami Peruňskou, Šarekovou, Tafsiovou (Polanská, Bérešová) předvedla koncert. Dařilo se jak Vrtiškové na bloku i útoku, tak markantní rozdíl byl zejména v mezihře obou soupeřů, kde Vokáčová s Majerovou své protivnice převyšovaly. Po výsledku 2:0 (11:6, 11:3) tak Česko slavilo zisk prvního zlata. Z bronzu se radovaly v souboji shodných soupeřů jako u dvojic znovu Rumunky po výhře 2:0 (11:5, 12:10).
Také v kategorii juniorské neputoval titul z disciplíny jednotlivců do dvou hlavních nohejbalových velmocí, ale do Rumunska, které však v této disciplíně pravidelně zlaté medaile jak z juniorů, tak mužů pravidelně získává. Finálovým soupeřem Rumuna Acse byl český zástupce Hron. Souboj obou singlistů byl mimořádně kvalitním zápasem, rozhodující set dlouho nebylo jasné, čí se stane kořistí. Hron dokázal stáhnout z 0:4 na 8:7, v koncovce ale Rumun prokázal velké sebevědomí a poměrem 2:1 (12:10, 12:14, 11:8) zlato urval. Bronz potěšil Slovensko, které přehrálo Maďarsko 2:0 (11:7, 16:14).
V disciplíně dvojic tentokrát Slovensko představilo kvalitní sehraný debl Kilík, Kozlík (Bello), který se ve finálovém souboji úspěšně popasoval s českým výběrem, hrajícím ve složení Putík, Pachman (Medek). I zde rozhodoval až třetí set. V tom nekonečném prvním se štěstíčko přiklonilo na českou stranu, druhý a třetí i přes české zásahy do sestavy ale už patřily slovenskému deblu, který tak po výsledku 2:1 (20:18, 11:8, 11:7) strhl vedení v hodnocení národů na stranu Slovenska. Bronz zásluhou porážku Rumunů 0:2 (6:11, 11:13) si zajistilo Maďarsko.
Konečné slovo však patřilo českému výběru, který ve finále disciplíny trojic dokázal kontrovat. Soupeřem trojice Medek, Putík, Vondrášek (Klaudy, Dočekal) byla podle očekávání znovu slovenská sestava, nyní ve složení Tibenský, Kozlík, Bello (Kilík, Csorba). První set byl český tým na koni, druhý musel po zlepšení slovenské hry vybojovat. Díky výsledku 2:0 (11:2, 12:10) tak Česko nejen vyrovnalo skóre zlatých medailí se Slovenskem, ale předstihlo jej v celkovém hodnocení národů. V duelu o bronz se za prohrané dvojice pomstilo Rumunsko, které přehrálo maďarské protivníky 2:1 (11:3, 10:12, 12:10).
Ostatní země na medaile nedosáhly. Celkově lze ze sportovního hlediska považovat 5. MS za nadprůměrně, a to zejména díky vyrovnanosti kádrů obou největších rivalů a také díky zlepšení hry u některých dalších účastníků. Zejména to platí o tradičně nejvyrovnanější disciplíně, hře jednotlivců. K pohodové kulise šampionátu přispěla nejen dobrá organizace pořadatele, ale i návštěva cca tří stovek bouřlivě povzbuzujících diváků.
Podrobné výsledky naleznete na stránce MSJŽ

 
< Předch.   Další >
Partneři ČNS
BOTAS
GALA
ALEA
Triko4U
 tvcom
POKORNÝ - SÍTĚ

Chci hrát nohejbal Prodejna Košice 2013 Pohár Mistrů
 

Top!